НОВИНИ

example graphic

Излезе от печат второто издание на „Спомени за генерал Молхов”

Малко преди Деня на Ракетни войски и артилерията – 11 март, излезе от печат и се разпространява второто допълнено издание на книгата „Спомени за генерал Молхов”. Той, посочва в увода съставителят на книгата, неговият син д-р Валери Молхов, мечтаеше да промени армейския живот, да го постави на научно-прагматична основа, да усъвършенства организацията, структурата, динамиката, ръководството на войските, да разшири възможностите за снабдяване на армията с най-нови образци военнотехнически средства и системи за водене на съвременния бой. Заявката е направи с оная малка книжка, популярна с познатото заглавие „От черешовто топче до ракетата”.

Безспорно в плеядата артилерийски командири, началници и теоретици от периода след 1944 г. блести името и на генерал-лейтенант Яко Молхов, пише полковник доцент д-р инж. Нелко Ненов, бивш декан на факултет „Артилерия, ПВО и КИС” на НВУ „В.Левски” в Шумен.

Ако трябва да обобщя, завършва своя материал генерал-лейтенант от запаса Атанас Запрянов, който сега е заместник-министър на отбраната, смело мога да твърдя, че дирята оставена от ген. Малхов, по време на неговата военна кариера, днес е една от главните магистрали за развитието на военните способности на Въоръжените сили в областта на командването и управлението.

Спирдон Спирдонов
11.03.2018